Concurs de debut al Editurii Caiete Silvane


Dragii mei scriitori începători, avizi de scris, de lectură și o îmbogățire permanentă a culturii literare – printre care mă număr și eu – vin în întâmpinarea voastră cu un articol care sper să vă fie de folos.

E foarte greu să găsești toate concursurile literare  într-un singur loc, drept urmare voi încerca, pe măsură ce se vor desfășura, să vă țin la curent cu evenimentele de acest gen. Astăzi aduc în atenția voastră Concursul de debut al Editurii Caiete Silvane.
Editura Caiete Silvane, editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj, organizează concursul anual de debut.
Ediția 2016 cuprinde următoarele secțiuni:
1.      Poezie;
2.      Proză;
3.      Critică și istorie literară;
4.      Eseu.
Manuscrisele, în limba romană, participante la concurs vor fi expediate, cel târziu pană în 19 februarie 2016,  în format electronic (pdf sau doc) pe adresele caietesilvane@yahoo.com sau office@caietesilvane.ro sau prin postă, în format printat, însoțite de variantă în format electronic, la adresă Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Zalău, Piață 1 Decembrie 1918, nr. 11 (cu mențiunea pe plic pentru Concursul de debut al Editurii „Caiete Silvane”).
Manuscrisele trebuie să aibă: cele de poezie, maxim 50 de pagini (format A4, corp de literă 12, spațiere maxim 2 rânduri),  cele de proză/ critică literară/istorie literară, maxim 400.000 de semne, iar cele de eseu maxim 300.000 de semne.
Lucrările declarate castigătoare (de un juriu format din personalităti ale lumii literare) vor fi anunțate la Zilele revistei „Caiete Silvane” (18 – 20 martie 2016) și vor fi publicate la Editura „Caiete Silvane” pană la ediția următoare a Zilelor menționate. Sunt acceptate și manuscrise ale autorilor care au fost incluși anterior în antologii sau au publicat în volume colective.
Premiile concursului constau exclusiv în publicarea volumelor (la cele patru categorii menționate).
Manuscrisele nepublicate nu se inapoiază.
Relații suplimentare pot fi obținute la telefon 0724570646  sau prin e-mail la adresele: caietesilvane@yahoo.com; office@caietesilvane.ro.

Este primul concurs pe anul 2016 la care voi participa. Mulți cunoscuți m-au întrebat de ce este atât de important pentru mine să îmi fac creația cunoscutã… Nu știu, poate că am nevoie de o încurajare, de un ochi critic, un specialist care să mă îndrume, să mă certe, să mă facă să îmi testez limitele. Poate că nu este un lucru atât de important să poți scrie poezie, în toate formele ei, și că mai am multe de învățat, de lucrat, ca să pot progresa dar, sunt la fel de conștientă că nu oricine poate scrie. Și știu că pot mai mult. Îmi doresc să pot mai mult !
Baftă tuturor participanților !
Să ajungeți acolo unde v-ați propus !

NicoletaT

Centrul

Sursa: http://www.caietesilvane.ro/indexcs.php?cmd=stire&idart=459

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s